skip to Main Content

Financial Lease

Wat is een Financial Lease?

Financial Lease is een zakelijke leasevorm voor ondernemers. Als ondernemer kun je een auto aanschaffen, waarmee je het aankoopbedrag in termijnen betaalt. Bij deze leasevorm ben je als ondernemer wel direct de eigenaar van de auto.

Voordelen van Financial Lease:

  • Je profiteert van fiscale voordelen, zoals afschrijving, investeringsaftrek en btw-teruggave.
  • Je houdt je vermogen binnen de onderneming.
  • Je bepaalt zelf de looptijd van het contract en de hoogte van de maandtermijn.
  • Je kunt boetevrij aflossen zonder hercalculaties.
  • Aan het einde van de looptijd is de auto eigendom van de onderneming.

Vragen die mensen stellen

Kan ik de BTW mee financieren?

In de regel is het niet mogelijk om de BTW mee te financieren. De enige mogelijkheid om dit wel te doen is als u niet BTW plichtig bent. Heeft u niet de middelen om de BTW voor te schieten, dan is het wellicht verstandig om naar een MARGE auto te kijken. Op MARGE auto zit namelijk geen BTW.

Mag ik de auto privé rijden?

Wil jij de auto privé rijden? Dit kan, maar dan moet je bijtelling betalen. Bij volledig elektrische auto’s betaal je 4% bijtelling en anders 22%.

Is de auto mijn eigendom?

Vanaf het moment dat jij de leaseovereenkomst hebt getekend, ben jij economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd, juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

Financial Lease - AndersLenen
Back To Top